Montering af varmepumper i hele Danmark

Hvis du gerne vil spare penge på din varmeregning og varme din bolig op på en måde, der både er energirigtig og samtidig beskytter miljøet, så er en varmepumpe en rigtig god løsning til dig.

Her hos Calidi tilbyder vi montering af de forskellige typer af varmepumper til dit hjem eller fritidshus overalt i landet. Uanset om du er placeret på Sjælland, Fyn eller Jylland, kan en af vores dygtige montører komme til dig og hjælpe dig med at få sat din nye varmepumpe op.

Vil du gerne vide mere om dine muligheder for at spare penge på varmeregningen og varme din bolig bedre op? Udfyld formularen her på siden og få et gratis og uforpligtende isoleringstjek af en af vores dygtige energivejledere, der kan rådgive dig til den perfekte løsning for din bolig.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et varmeanlæg, som ved at udnytte varmen fra luften eller jorden kan opvarme din bolig på en langt mere effektiv måde, der vil spare dig for mange penge på varmeregningen årligt.

For at sammenligne med en almindelig el-radiator, bruger en varmepumpe kun ca. en fjerdedel af elektriciteten. Det er altså en langt mere effektiv måde at få varmet din bolig op på.

Det er anbefalet, at dit hjem er godt isoleret, når du vælger at få en varmepumpe. Her hos Calidi er vi også eksperter i både hulmurs– og loftsisolering. Hvis dit hjem ikke er godt isoleret, kan det skade din varmepumpes levetid.

Dog kræver din nye varmepumpe nærmest ingen vedligeholdelse for at kunne holde sig godt kørende. Noget af det smarte ved at have en varmepumpe frem for et oliefyr eksempelvis, er, at det kan klare sig med ingen vedligeholdelse.

Der findes flere forskellige typer af varmepumper, herunder luft-til-luft og luft-til-vand. I det følgende vil vi uddybe de forskellige slags:

Varmepumpe Luft-til-luft

Ønsker du en billig, klimavenlig og effektiv energikilde i dit hjem, så er en luft-til-luft varmepumpe en rigtig god løsning. Selve etableringen af en varmepumpe tager ikke lang tid – så du og din familie skal ikke vente længe før jeres bolig er lunt på de kolde dage – eller køligt på de varme sommerdage. For en af de store fordele ved en luft-til-luft varmepumpe er, at den kan bruges hver dag året rundt samtidig med, at den er meget mere miljøvenlig.

Den udleder ingen skadelige partikler, den skåner miljøet for CO2 – og er billig i drift. Eksempelvis bruger en luft-til-luft varmepumpe kun 25 procent elektricitet i forhold til en el-radiator, og du skal ikke fylde den med fossile brændstoffer som eksempelvis et oliefyr. Desuden er en varmepumpe et rigtigt godt valg, hvis du kæmper med astma og allergi, da luftrensningssystemet i en varmepumpe renser for pollen og støv – og giver dig et bedre indeklima.

Varmepumper er ikke kun økonomisk sund fornuft – det er også bedre for indeklimaet og miljøet.

En luft til luft-varmepumpe anvender udeluften til at generere mere varme ind i huset. Den er som regel placeret uden for huset, og der er rigtig mange er rigtig mange gode modeller på markedet.

Varmepumpe Luft til vand

Ønsker du en klimavenlig og effektiv energikilde i dit hjem, så er en luft-til-vand varmepumpe en rigtig god løsning. Luft-til-vand varmepumpe omdanner udendørsluften til varmt vand og kan tilsluttes til både radiatorer, gulvvarme og dit daglige forbrug af varmt vand. Den er meget mere miljøvenlig, da du sparer op til 50 % af dit varmeforbrug med en luft-til-vand varmepumpe. Det er sund fornuft – både for din økonomi og for miljøet.

Den udleder ingen skadelige partikler, den skåner miljøet for CO2 – og er billig i drift. Eksempelvis bruger en varmepumpe kun 25 procent elektricitet i forhold til en el-radiator, og du skal ikke fylde den med fossile brændstoffer som eksempelvis et oliefyr. Desuden er en varmepumpe et rigtigt godt valg, hvis du kæmper med astma og allergi, da luftrensningssystemet i en varmepumpe renser for pollen og støv – og giver dig et bedre indeklima.

Varmepumper er ikke kun økonomisk sund fornuft – det er også bedre for indeklimaet og miljøet.

Hvad koster en varmepumpe i strøm?

En luft-til-luft varmepumper fra Mitsubishi er ikke kun en hurtig, klimavenlig og billig investering. Ved at vælge den rigtige model, kan du også spare mange penge på el-regningen. Det er vigtigt, at du vælger en energimærket varmepumpe, som passer til dit behov. Alle vores varmepumper er energimærkede, og har SCOP-værdi. SCOP-værdien er et tal, der viser forholdet mellem den mængde strøm, som varmepumpen kontra det, den producerer.

En SCOP-værdi på 4 betyder, at for hver kilowatt strøm den bruger, producerer den 4 kW varme – altså fire gange så meget. Jo højere SCOP-tallet er, jo mere effektiv er varmepumpen. Så der er mange penge at spare, hvis din bolig eller sommerhus bruger el-varme.

Hvor mange penge sparer du med en varmepumpe?

Det er naturligvis vigtigt at regne på, hvor mange penge du vil spare ved at få monteret en varmepumpe, så du kan vurdere, om det er pengene værd for dig at få monteret en varmepumpe.

Generelt set oplever folk at kunne spare gode penge, når de får en varmepumpe. Nogen sparer 12.000 kr. om året i forhold til deres gamle oliefyr, mens mange oplever endnu større besparelser hvis de bruger elvarme.

Du kan bestille et gratis og uforpligtende isoleringstjek med en af vores dygtige energivejledere her fra Calidi, som vil kunne give dig en bedre forståelse for, hvor mange penge du rent faktisk ville kunne spare ved at skifte over til en varmepumpe.

Vores energivejler vil også kunne rådgive dig om, hvilken type og størrelse varmepumpe, der egner sig bedst til din situation og din boligs størrelse.

Hvad koster en varmepumpe i drift?

Hvis man ligger både anskaffelsesprisen sammen med besparelsen på strøm, er der mange penge at spare på en luft-til-luft varmepumpe. Følgende tal er gennemsnitstal fra de danske energiselskaber og er beregnet på et typisk parcelhus fra 1960-1970 på 130 kvadratmeter:

Over en ti-årig periode vil udgiften (inklusiv anskaffelsespris) på en luft-til-luft

varmepumpe være 75.000-80-000 kr.
Samme periode el-radiator: 257.000 kr.
Samme periode gammelt oliefyr: 254.000 kr.
Samme periode nyt oliefyr: 223.000 kr.
Samme periode fjernvarme: 180.000 – 220.000 kr.
(kilde: Videnscentret Bolius)

Kan varmepumpen skjules?

Ja! Normalt sætter man udendørsdelen på ydervæggen – men hvis du har et skur i nærheden af dit hus, kan den også placeres der. Ellers anbefaler vi en skjuler til din varmepumpe, Skjulerne kommer i mange former og farver og kan tilpasses dit hus,
så det ser naturligt ud.

Andre fordele ved varmepumper?

Der er mange andre fordele ved en varmepumpe. For allergikere er det et godt valg, da luftrensningssystemet i en varmepumpe renser for pollen og støv og udleder ikke nogle skadelige partikler. Så hvis du kæmper med astma og allergi, er en varmepumpe et godt valg. Den skåner miljøet for CO2, og du skal ikke fylde den med fossile brændstoffer som eksempelvis et oliefyr.

Herunder kan du se en liste med de mest kendte modeller på det danske marked.

 

Panasonic:

Er den største leverandør af varmepumper i verden. Mærket er også det mest kendte brand herhjemme, og er en af danskernes foretrukne mærker. Panasonic er et klassisk mærke, og leverer varmepumper af høj kvalitet.

Mitsubishi:

Den japanske producent er de seneste år blevet en af favoritterne i de nordiske lande. Mitsubishi er kendt for at være innovative og hele tiden forny deres varmepumper med nye features – og de er også meget lydsvage.

Toshiba:

Japanerne har altid været first-movers, når det gælder elektronik. Og med mere end 40 års erfaring er Toshiba storproducent af varmepumper. Firmaet har ry for at være særdeles holdbare og slidstærke. 

LG:

Elektronikgiganten fra Sydkorea er ved at få et godt fodfæste på det nordiske marked. Producenten har ligefrem navngivet en varmepumpe kollektion med mærket ’Nordic’, som passer til det nordiske klima.

Bosch:

Tysk kvalitet fornægter sig ikke. Heller ikke når det gælder Bosch. Det tyske firma er den næststørste producent på markedet, og er kendt for høj kvalitet og stabilitet. Bosch er et klassisk, traditionelt og troværdigt mærke.

Vølund:

Det hæderkronede gamle danske firma, Vølund, er i dag overtaget af amerikanske Babcock & Wilcock. Men Vølund kender sit nordiske marked og leverer high-end varmepumper gil mange danske kunder.