Loftisolering – hvordan det foregår og hvad du skal være opmærksom på

Calidi isolerer alle former for boliger i hele Danmark

Calidi har et  unikt samarbejde med energiselskabet Modstrøm. Dette gør, at du kan få efterisoleret dit loft og betale det hele rente- og gebyrfrit over el-regningen, hvis du er kunde hos Modstrøm. Det er selvfølgelig ikke et krav at du er kunde hos Modstrøm. Du kan nemlig vælge at betale det fulde beløb med det samme. Er du ikke kunde hos Modstrøm, men gerne vil blive det, klarer vi det nemt og gratis for dig.

Du vil få besøg af en energivejleder fra Modstrøm, hvis du vælger at kontakte os.

Efterisolering af loftet eller er du i tvivl?

Er du i tvivl om, at der ligger nok isolering på dit loft så kontakt os og få et gratis og uforpligtende isoleringstjek af en energivejleder fra Modstrøm. Energivejlederen gennemgår hele boligen for at undersøge, om det overhovedet kan svare sig med en loftisolering.

Loftisolering – hvordan gør vi?

Her får du et eksempel på efterisolering af loftet på et typisk 1 plans parcelhus fra 60’erne-80’erne step by step

Gangbro

Vi starter med at bygge en ny gangbro ovenpå den eksisterende gangbro gennem hele loftet. Derved er der mulighed for at komme rundt på loftet uden at ødelægge den nye isolering. Hvis du ønsker at få lavet yderligere aflægnings-plads til julepynten eller andre årstids bestemte ting, laver Calidi også dette.

Vindplader

Vi monterer derefter vindplader ved tagfoden på hele loftet. For at bibeholde ordentlig ventilation på loftet, skal der være minimum 5 cm mellem taget og vindpladen. Hvis du er i tvivl om hvor tagfoden er, så er det der hvor man kan se lys når man kigger ned langs taget.

Kant om loftlem

Der monteres en kant omkring loftlemmen, sådan at isoleringen ikke falder ned når man åbner loftlemmen for at komme op på loftet. Denne kan bliver altid lavet i tømmer, sådan at du kan støtte dig til kanten, når du skal op på loftet.

Isolering af loft

Der trækkes en slange op gennem loftlemmen og isoleringen bliver fordelt rundt på hele loftet, i den ønskede tykkelse. Efter isoleringen er blevet blæst ud, bliver gangbroen gjort ren og granulaten rettet til.

Undertag

Hvis undertaget ikke er ventileret, monterer Calidi altid Icopal undertags ventiler i toppen for at sikre mere ventilation på loftet. Det er meget vigtigt at der ikke kun kommer ventilation fra tagfoden, men også i kip, da dette giver skorstens-effekt og godt luftskifte på loftet.

Ny loftlem

Ønsker du at få monteret en ny loftlem, bliver dette gjort i samme omgang som loftisoleringen. Når den nye loftlem er fastgjort, monteres der lister omkring loftlemmen, som er klar til maling.

Vidste du, at hvis du bor i et parcelhus fra 1970’erne med ca. 150 kvm. Uudnyttet loftsrum, kan spare ca 5000 kr. om året på varmeregningen? Dvs. at du sparer 25.000 kr på 5 år, og hvad koster en ferie til Kreta?

Ofte stillede spørgsmål om loftsisolering

Her under kan du læse mere om ofte stillede spørgsmål vi får fra vores kunder.

Skal der være en dampspærre?

Tidligere mente man, at der  kun kunne bruges papiruld/papirisolering, hvis man ikke har en tæt dampspærre. Men dette er forkert da det er bevist at det er fuldstændig ligegyldigt om man bruger Rockwool, Isover, eller papiruld så længe der er god udluftning på loftet. Se video fra Statens Byggeforskningsinstitut:

Kan det betale sig at efterisolere mit loft?

Hvis der ligger mindre end 300mm isolering på dit loft, kan det betale sig at efterisolere loftet. Skulle du være i tvivl om tykkelsen på isoleringen, så kontakt Calidi for et uforpligtende tilbud på isolering af dit loft.

Hvad med min gangbro, hæves den?

Nej vi hæver ikke den eksisterende gangbro, men sørger for at der bliver etableret en ny gangbro oven på den eksisterende. Grunden til at vi ikke hæver den eksisterende gangbro er at den i mange tilfælde kan være stabiliserende for loftkonstruktionen.

Skal jeg være hjemme?

Det er ikke nødvendigt at være hjemme mens loftet bliver isoleret. Dog er det vigtigt at du er hjemme når energitjekket bliver foretaget.

Hvad gør jeg, hvis der er fugt/skimmel?

Fugt og skimmel er tegn på dårlig udluftning. Calidi kan i næsten alle tilfælde udbedre dit loft, sådan at det
bliver sundt og tørt. I forbindelse med en efterisolering af loftet, laver vi næsten altid ekstra ventilation.

Hvad isolerer I med?

Calidi isolerer både med Glasuld fra Isover, Stenuld fra Rockwool og Papiruld/papirisolering. Vi anbefaler dog altid at få isoleret med Isover Insulsafe, da det er det mest miljørigtige materialet med absolut færrest tilsætningsstoffer. Isover Insulsafe støver heller ikke på loftet og er godkendt til svanemærkede byggerier.

Hvor meget isolering skal jeg have på loftet?

Det er vigtigt at have ca. 400 mm isolering på ens loft, hvis der er mulighed for det. Bygningsreglementets krav til isolering på loftet i en nybygget tilbygning eller ved renovering af et tag er i dag 340-360 mm. 

I enkelte tilfælde kan det være tilstrækkeligt at lægge 200-300 mm på loftet – alt efter hvor meget isolering, der ligger i forvejen. I en del huse ligger der allerede isolering på loftet. Som regel er det et lag på 100 mm – men det er ikke nok til at isolere huset ordentligt. Isoleringslaget skal helst være mindst 400 mm tykt – men det er der ikke altid plads til. Calidi hjælper dig med at finde præcis den tykkelse, som giver dig den bedst mulige isolation.