hulmursisolering med 22 mm rør

Hulmursisolering – den bedste pris på isolering af hulmur

Få efterisoleret din hulmur på en enkelt dag

Hulmursisolering – se fordelene og hvordan det foregår

Hvis du oplever, at det trækker i dit hjem, og du godt kunne tænke dig at spare penge på din varmeregning samt få et bedre indeklima, så er hulmursisolering et fornuftig indgreb for dig.

Hulmursisolering af boliger i hele Danmark

Calidi laver hulmurisolering i hele Danmark, og vi har en meget stor viden indenfor efterisolering af boliger. Vi har autoriserede isolatører, der kan hjælpe dig med at få foretaget hulmursisolering, ligesom vi kan tilbyde rådgivning om den bedste løsning for lige præcis dig og din bolig.

Få et gratis isoleringstjek af en energivejleder fra Calidi. Udfyld vores kontaktformular og bliv kontaktet.

Hvad er hulmursisolering?

Langt de fleste murede huse i Danmark er bygget med en bagmur og formur, der er bundet sammen af murbindere. Mellem for- og bagmur findes oftest et hulrum på omkring 5 cm i dybden.

Dette hulrum gør ikke noget godt for isoleringen af din bolig, og derfor er det en god idé at få den fyldt med isoleringsmateriale, hvilket præcis er det, vi gør, når vi laver hulmursisolering.

Isoleringsmaterialet blæses ind med en maskine og fylder hulrummet med isoleringsmateriale, så dit hjem bliver perfekt isoleret, og du sparer penge på varmeregningen og dermed gør noget godt for miljøet også.

Hulmursisolering er en nem og effektiv måde at efterisolere dit hjem på, som gør en stor forskel. Selve udførelsen af hulmursisolering skal foretages af en autoriseret isolatør – som vi er her hos Calidi.

Hulmursisolering – Kan mit hus det?

De fleste boliger i Danmark kan blive hulmursisoleret. Det afhænger af, om din ydermur består af en for- og bagmur med et hulrum imellem, og at der ikke er en anden form for isolering fyldt ind i din mur.

Er du i tvivl om der allerede er isolering i din hulmur og om det kan betale sig at få det efterisoleret, så kontakt Calidi for et gratis og ganske uforpligtende isoleringstjek af en energivejleder.

Vejlederen vil gå din hulmur efter og undersøge om det kan betale sig for dig at få efterisoleret netop din hulmur. Hvis det kan svare sig at få efterisoleret hulmuren, vil energivejlederen lave en opmåling af dine vægge og der vil blive tilsendt et tilbud på hulmursisolering.

 

Hulmursisolering med 22 mm rør
Hulmursisolering med 22 mm rør

Hulmursisolering – hvordan gør vi?

Der findes flere forskellige metoder at udføre en hulmursisolering på. De to mest anvendelige metoder er udtagning af hele mursten og boring af huller. Hos Calidi tager vi ikke hele sten ud, men borer huller i fugen, der er på størrelse med en 1-krone. Det er den mest skånsomme måde at udføre en hulmursisolering på. Isoleringen kommer længere ud i alle hjørner og kroge, da der kan laves flere huller, uden at facaden bliver grim at se på.

For at være sikker på at alle vægge er fyldt lige meget op med isolering, kan Calidis isolatør kan godt finde på at variere afstanden mellem hullerne under udførelsen.  Når isoleringen er blæst ind, lukker vi hullerne igen med en passende mørtel, som matcher den eksisterende fuge så godt som muligt. Til sidst afsyrer vi de murede områder, for at undgå saltudtræk på stenene, der sikrer et nydeligt resultat.

Går du og fryser – og trækker det ind fra væggene?

Hulmursisolering giver et meget bedre indeklima og en god varmebesparelse. Derudover kommer huset også til at føles større, da du i et velsioleret hus kan sidde op ydervæggene uden at føle træk og kulde. Hulmursisolering er en forholdsvis hurtig løsning – og så er det også meget bedre for klimaet og mere bæredygtigt, at varmen holdes i huset i stedet for at det siver ud gennem væggene.

Hulmursisolering kan gøres forholdsvist hurtigt, og er et godt sted at sætte ind, hvis dit hjem trænger til efterisolering. Ofte vil indgrebet kunne klares på en enkelt dag og virkningen kan mærkes med det samme.

Få efterisoleret din hulmur på en enkelt dag og betale det over elregningen i små bidder

Vidste du, at hvis du bor i et almindelig villa fra 1960’erne på 125 kvm., kan du spare op til 9000 kr. om året i varme. Dvs. at der kan spares op til 45.000 kr på 5 år og hvad koster en rejse til Tailand?

Mit hus er allerede hulmursisoleret – hvorfor skal det efterisoleres?

Efter oliekrisen i 1973 begyndte man at fylde isoleringsmateriale i hulmuren i mange nybyggede huse, for at spare på varmeregningen. Men selvom huset er bygget efter 1973, er det ingen garanti for, at hulmuren er korrekt isoleret.
Derfor kan en efterisolering være en god idé og sikre dig en stor besparelse på varmeregningen.

Jeg har lecanødder i min væg

Hvad er lecanødder?

Lecanødder er et naturprodukt, som bliver lavet af plastik ler fra undergrunden i Danmark.
Lecanødder har været meget anvendt til isolering under støbte gulve og i hulmure.

Her anbefaler vi, at Leca-nødder i hulmuren bliver fjernet:

1: Isover InsulSafe isolerer ca. 5-6 gange bedre end Leca-nødder.

2: Lecanødder kan danne syreangreb på dine murbindere, som holder din ydervæg og bagvæg sammen.

3: Lecanødder falder ud, hvis man gennembryder væggen eller skifter døre og vinduer.

Hvad er fordelene ved en hulmursisolering?

Der er naturligvis en kæmpe fordel i at få et hus, der er bedre isoleret. Det betyder nemlig, at du vil kunne fjerne det kolde træk fra dine kolde indervægge, og at dit hus holder bedre på varmen og dermed kan spare dig for mange penge på varmeregningen.

Samtidig vil dit hus også holde sig køligere på de varme sommerdage, og du vil året rundt opleve et langt mere behageligt indeklima i dit hjem. Det forbedrede indeklima kan du mærke med det samme, da luften bliver bedre.

Dit hus vil blive mere miljøvenligt, og hulmursisolering vil bidrage til et bedre energimærke for dit hus. Det betyder også, at din boligs værdi vil stige.

Der er altså mange fordele ved at få efterisoleret dit hus med den smarte hulmursisolering, så kontakt os her hos Calidi i dag for at modtage et gratis isoleringstjek af en af vores dygtige energivejledere.

 

Hulmursisolering 22 mm hul
Hulmursisolering 22 mm hul

 

lukning af hul efter hulmursisolering
lukning af hul efter hulmursisolering

Skal jeg være hjemme mens der hulmursisoleres?

Nej, der behøver ikke være nogen hjemme, når vi hulmurisolerer hos jer, da vi klarer alt udefra.

Hvor lang tid tager en hulmursisolering?

De fleste huse kan klares inden for en dag. Det afhænger dog meget af, om der også skal suges isoleringsmateriale ud af muren. Skal der det, bør man regne med 2 dage.

Hvad skal jeg isolere min hulmur med?

Når det kommer til isoleringsmaterialer, er det fælles for dem alle, at de består af et meget let materiale. Det er den stillestående luft i hulrummet, der giver isoleringen, og derfor er isoleringsmaterialer lette, leder dårligt varme og er spundet sammen på en måde, der sikrer den bedste isoleringsevne.

Der findes mange isoleringsprodukter på det danske marked. Her er de mest kendte:

  • Isover og Knauf- også kaldet glasuld.
  • Papiruld/Papirisolering – også kaldet cellulose baseret isolering.
  • Rockwool og Paroc – også kaldet stenuld.
  • EPS kugler – også kaldet polystyren kugler.

 

Isover InsulSafe

Vi vil anbefale Isover InsulSafe til at isolere din hulmur med, da det har et af markedets bedste isoleringsevne og suger ikke fugt. Det falder ikke ud af hulmuren, hvis man bryder gennem muren eller skifter døre og vinduer. Isover InsulSafe kan blæses gennem huller helt ned til 18mm, hvilket gør indgrebet meget nænsomt.

Papiruld

Papiruld/Papirisolering er populært, men ulempen er, at den har en dårligere isoleringsevneda lambda-værdien er 0,037-38, hvor Isover Insulsafe er på 0,034 (jo lavere lambda-værdi, desto bedre isolerer materialet).

Papiruld/Papirisolering suger fugt men kommer også af med fugten igen. Isoleringen kan dog falde sammen efter den har afgivet fugten og danner derfor kuldebroer i væggen. BygErfa som er erfaringsblade lavet af Danmarks førende fugt ingeniører, fraråder også papirisolering i hulmure som kan blive udsat for slagregn.

Rockwool

Ulempen ved Rockwool er at den har en dårligere isoleringsevne da lambda-værdien er 0,037, hvor Isover Insulsafe er på 0,034 (jo lavere lambda-værdi, desto bedre isolerer materialet). Man er også nødsaget til at tage hele sten ud for at indblæse det, hvilket gør indgrebet voldsommere.

EPS

Ulempen ved EPS kugler er at disse vil falde ud igen, hvis man bryder gennem muren eller skifter døre og vinduer. EPS kugler kan heller ikke bruges til efterisolering af hulmure, men kan kun bruges til tomme hulmure, da EPS kuglerne stopper ligeså snart de møder et andet isoleringsmateriale i væggen.

Resultaterne taler for sig selv

Det er altid sund fornuft at få isoleret eller efterisoleret sin bolig. Din varmeregning bliver væsentligt lavere, indeklimaet bliver markant bedre, det er mere miljøvenligt og huset føles større, når det ikke trækker fra loft og ydervægge.

Før- og efterbillede af loftisolering

Træk pilen til venste eller højre

Før Loftisolering
Efter Loftisolering

Efterisolering af loft med Isover Insulsafe

Vi samarbejder med

 Calidi er autoriseret Isover indblæser, som er underlæggende uvildige stikprøvekontroller af vores arbejde derudover har vi gennemgået Energivejleder uddannelsen på Teknologisk Institut.