hulmursisolering med 22 mm rør

Hulmursisolering på Sjællands og Lolland-Falsters

Med over 23 års erfaring og hundredevis af tilfredse kunder er vi dit sikre valg.
Vi guider dig trygt gennem hele processen fra start til slut.

Hulmursisolering: Hvad Koster Det, og Hvordan Foregår Det?

Calidi laver hulmursisolering på Sjællands og Lolland-Falsters, og vi har en meget stor viden indenfor efterisolering af boliger.

Vi har autoriserede isolatører, der kan hjælpe dig med at få foretaget hulmursisolering, ligesom vi kan tilbyde rådgivning om den bedste løsning for lige præcis dig og din bolig.

Hulmursisolering – se hvordan det foregår i 2025

Hvis du oplever, at det trækker i dit hjem, og du godt kunne tænke dig at spare penge på din varmeregning samt få et bedre indeklima, så er hulmursisolering et fornuftig indgreb for dig.

Pris på Hulmursisolering: Hvad Koster Det?

For at kunne give en nøjagtig pris er vi nødt til at komme ud og gennemgå boligen, men du får et par priseksempler her:

Etplans villa fra 60’erne til 70’erne

– En etplans villa på 140 m2 fra 60’erne til 70’erne, hvor der allerede er mineraluld i væggen, og det derfor drejer sig om en efterfyldning, koster fra ca. 8.000 til 16.000 kr. alt inklusiv.

Murermestervilla

– For en klassisk dansk murermestervilla i halvanden plan, hvor væggene er tomme, koster hulmursisolering ca. 12.000 til 25.000 kr. alt inklusiv.

– Hvis boligen i forvejen er isoleret med Leca nødder, skal disse fjernes først, og prisen på fjernelsen starter fra 10.000 kr. inklusiv moms.

I alle tilfælde får du en fast pris på opgaven, så du ved, hvad regningen kommer til at lyde på. Det er rarest for begge parter.

Garantier på Hulmursisolering

Når du vælger os til din hulmursisolering, kan du være sikker på, at du er i trygge hænder. Vi stoler så meget på det, vi laver, at der ikke er nogen udløbsdato på vores garanti for hulmursisolering. Hvis der skulle opstå en fejl, uanset om det er et år eller 20 år efter, retter vi det uden beregning.

Autorisationer isoleringsfirma

Med over 5 forskellige Autorisationer inden for forskellige produkter har vi en unik viden om materialevalg, og vores baggrund som energivejleder sikrer, at vi kan tilbyde de mest effektive løsninger.

Vores engagement i kvalitet og kundetilfredshed understøttes af vores topkarakter på Trustpilot, hvor vi har opnået 5 stjerner. Med over 23 års erfaring i branchen og deltagelse i diverse tv-programmer, kan du stole på vores ekspertise og dedikation til at levere det bedste resultat.

Tilskud til Hulmursisolering og Skattefradrag 2025

Fra 1. januar 2025 har du igen mulighed for at få håndværkerfradrag ved hulmursisolering, hvor du kan trække en del af arbejdslønnen fra i skat. Vi sørger naturligvis for, at arbejdslønnen fremgår tydeligt af fakturaen, så du kan benytte dig af fradragsmuligheden.

Det er vigtigt at bemærke, at der ikke længere findes et egentligt energitilskud til hulmursisolering. Denne ordning blev fjernet i 2017 efter afsløringer af omfattende snyd, som blev dokumenteret i udsendelser fra både DR Kontant og TV 2 Nyhederne.

Du kan læse mere om skattefradrag og de aktuelle regler her.

Få et gratis isoleringstjek af en energivejleder fra Calidi. Udfyld vores kontaktformular og bliv kontaktet.

Hulmursisolering med 22 mm rør
Hulmursisolering med 22 mm rør

Metoder til Isolering af Hulmure

Hulmursisolering er en vigtig proces for at forbedre energieffektiviteten i bygninger, og der findes flere metoder at gennemføre denne opgave på. Den mest anvendte og effektive metode i dag indebærer indblæsning gennem små huller, der bores i fugerne, hvor tre fuger mødes.

Disse huller er typisk mellem 18 og 22 mm i diameter. Ved at blæse isoleringsmateriale ind med højt tryk og i en fin form kan vi sikre, at isoleringen fylder alle hjørner og kroge af hulrummet.

Dette er den mest effektive metode til hulmursisolering efter vores mening, da den muliggør en omfattende dækning med minimale indgreb på væggenes overflade.

Vi anbefaler glasuld

Med den moderne metode kan vi anvende materialer som glasuld, papiruld og EPS. Vi anbefaler stærkt brugen af glasuld, da det ikke kun har en fremragende isoleringsevne, men også er imprægneret mod fugt og godkendt til svanemærkede byggerier.

Vi fraråder kraftigt brugen af papiruld til udvendige vægge på grund af dets lavere modstandsdygtighed over for fugt.

Udtagning af hele mursten

En anden metode, der blev brugt tidligere, er udtagning af hele mursten for at blæse isoleringsmateriale såsom stenuld eller Rockwool ind.

Dog er denne metode både dyrere og mindre praktisk i dag, da moderne isoleringsmaskiner tillader effektiv isolering med små 18-22 mm huller. Stenuld og Rockwool isolerer desuden dårligere end glasuld, og processen med at fjerne mursten er mere omfattende og kan beskadige facaden.

Indblæsning gennem husets hjørner

Der findes en alternativ metode, som stadig anvendes i visse tilfælde. Her fjernes mursten fra husets hjørner for at indsætte lange rør, hvori isoleringen blæses ind i væggen.

Denne metode er nødvendig, når der ikke kan foretages indgreb på væggens forside eller for ejendomme med restriktioner på facadeændringer. Det er afgørende at bemærke forskellene mellem isoleringsmaskinerne.

Kraftige Isoleringsmaskiner

Vores isoleringsmaskiner er blandt de kraftigste på markedet, hvilket sikrer en fremragende fordeling af isoleringen i hulmure med færrest mulige huller i væggen. Vi medbringer altid vores egen strømforsyning i form af en generator, enten i bil eller trailer, da vi ikke kan trække tilstrækkelig strøm fra et almindeligt hus.

Maskiner, der kører på almindelig strøm, leverer efter vores mening ikke en tilstrækkelig hulmursisolering, da de mangler den nødvendige kraft. Dette resulterer ofte i behov for flere huller i væggene, fordi de ikke kan indblæse isoleringen godt nok.

Tilmuring af huller med korrekt mørtel

Fælles for alle metoder til indblæsning af isolering er, at hullerne efterfølgende skal lukkes. Her er metoden med de små huller på 18 til 22 mm særligt fordelagtig, idet de små indgreb ofte ikke er synlige på væggen efter afslutning af arbejdet. Dette står i kontrast til metoden med udtagning af hele mursten, som kan efterlade synlige spor på facaden eller i hjørnerne.

Specielt for huse med pudsede facader kan denne metode medføre, at pudset falder af i større omfang, hvilket kan resultere i større og mere synlige reparationer.

Ved at vælge den rette metode og udstyr sikrer vi, at dit hjem får den bedst mulige isolering med minimal indvirkning på dets udseende.

Går du og fryser – og trækker det ind fra væggene?

Hulmursisolering giver et meget bedre indeklima og en god varmebesparelse. Derudover kommer huset også til at føles større, da du i et velsioleret hus kan sidde op ydervæggene uden at føle træk og kulde. Hulmursisolering er en forholdsvis hurtig løsning – og så er det også meget bedre for klimaet og mere bæredygtigt, at varmen holdes i huset i stedet for at det siver ud gennem væggene.

Hulmursisolering kan gøres forholdsvist hurtigt, og er et godt sted at sætte ind, hvis dit hjem trænger til efterisolering. Ofte vil indgrebet kunne klares på en enkelt dag og virkningen kan mærkes med det samme.

Få efterisoleret din hulmur på en enkelt dag og betale det over elregningen i små bidder

Vidste du, at hvis du bor i et almindelig villa fra 1960’erne på 125 kvm., kan du spare op til 9000 kr. om året i varme. Dvs. at der kan spares op til 45.000 kr på 5 år

Ofte Stillede Spørgsmål

Med over 23 års erfaring inden for hulmur- og loftisolering har vi modtaget mange spørgsmål gennem årene. Nogle af disse spørgsmål går ofte igen, og dem forsøger vi at besvare her. Hvis du har spørgsmål, som ikke er besvaret, er du meget velkommen til at kontakte os på mail eller telefon.

Mit hus er allerede hulmursisoleret – hvorfor skal det efterisoleres?

Efter oliekrisen i 1973 begyndte man at fylde isoleringsmateriale i hulmuren i mange nybyggede huse, for at spare på varmeregningen. Men selvom huset er bygget efter 1973, er det ingen garanti for, at hulmuren er korrekt isoleret.
Derfor kan en efterisolering være en god idé og sikre dig en stor besparelse på varmeregningen.

Dobbeltmure var en populær isoleringsmetode i sin tid, er de ikke den mest effektive løsning. Moderne isoleringsmaterialer og -teknikker er langt bedre til at reducere varmetab i bygninger.
Luften i hulrummet står ikke stille

Jeg har lecanødder i hulmur?

Her anbefaler vi, at Leca-nødder i hulmuren bliver fjernet:

1: Isover InsulSafe isolerer ca. 5-6 gange bedre end Leca-nødder.

2: Lecanødder kan danne syreangreb på dine murbindere, som holder din ydervæg og bagvæg sammen.

3: Lecanødder falder ud, hvis man gennembryder væggen eller skifter døre og vinduer.

Hvad er lecanødder?

Lecanødder er et naturprodukt, som bliver lavet af plastik ler fra undergrunden i Danmark.
Lecanødder har været meget anvendt til isolering under støbte gulve og i hulmure.

Hvad er fordelene ved en hulmursisolering?

Der er naturligvis en kæmpe fordel i at få et hus, der er bedre isoleret. Det betyder nemlig, at du vil kunne fjerne det kolde træk fra dine kolde indervægge, og at dit hus holder bedre på varmen og dermed kan spare dig for mange penge på varmeregningen.

Bedre indeklima

Samtidig vil dit hus også holde sig køligere på de varme sommerdage, og du vil året rundt opleve et langt mere behageligt indeklima i dit hjem. Det forbedrede indeklima kan du mærke med det samme, da luften bliver bedre.

Dit hus vil blive mere miljøvenligt, og hulmursisolering vil bidrage til et bedre energimærke for dit hus. Det betyder også, at din boligs værdi vil stige.

Der er altså mange fordele ved at få efterisoleret dit hus med den smarte hulmursisolering, så kontakt os her hos Calidi i dag for at modtage et gratis isoleringstjek af en af vores dygtige energivejledere.

lukning af hul efter hulmursisolering
lukning af hul efter hulmursisolering

Skal jeg være hjemme mens der hulmursisoleres?

Selvom det ikke er nødvendigt, at du er hjemme under hulmursisoleringen, anbefaler vi altid, at du er til stede. Når du er til stede, kan du få en bedre forståelse af arbejdet, vi udfører, da du ellers blot vil se små ændringer på din væg, når du kommer hjem.

Ved at være til stede kan vi fjerne bekymringer og undgå eventuel mistillid, da vi kan forklare og vise dig processen, mens vi arbejder. Dette giver dig mulighed for at stille spørgsmål og føle dig tryg ved det arbejde, vi udfører.

Hvor lang tid tager en hulmursisolering?

De fleste huse kan hulmursisoleres på en dag, uanset om det drejer sig om at fylde en tom væg eller efterisolere en væg, der allerede har isolering. Hvis der er gammel isolering, der skal fjernes, kan det tage fra en til flere dage, afhængigt af væggens materiale og konstruktion.

For eksempel er en gasbetonvæg ofte glat indvendigt, hvilket gør det lettere at fjerne gammelt isoleringsmateriale. Modsat kan en murstensvæg have mange ujævnheder, der gør det mere udfordrende at få det gamle materiale ud.

Denne proces kræver en betydelig indsats, men er nødvendig for at sikre et godt slutresultat. Vi sørger for at tømme væggen helt og afslutter med at støvsuge indvendigt for at sikre, at væggen er klar til ny isolering. Tidsforbruget kan derfor variere fra en til fem dage for en almindelig bolig.

Hvad er hulmursisolering?

Langt de fleste murede huse i Danmark er bygget med en bagmur og formur, der er bundet sammen af murbindere. Mellem for- og bagmur findes oftest et hulrum på omkring 5 cm i dybden.

Dette hulrum gør ikke noget godt for isoleringen af din bolig, og derfor er det en god idé at få den fyldt med isoleringsmateriale, hvilket præcis er det, vi gør, når vi laver hulmursisolering.

Isoleringsmaterialet blæses ind med en maskine og fylder hulrummet med isoleringsmateriale, så dit hjem bliver perfekt isoleret, og du sparer penge på varmeregningen og dermed gør noget godt for miljøet også.

Hulmursisolering er en nem og effektiv måde at efterisolere dit hjem på, som gør en stor forskel. Selve udførelsen af hulmursisolering skal foretages af en autoriseret isolatør – som vi er her hos Calidi.

Hulmursisolering – Kan mit hus det?

De fleste boliger i Danmark kan blive hulmursisoleret. Det afhænger af, om din ydermur består af en for- og bagmur med et hulrum imellem, og at der ikke er en anden form for isolering fyldt ind i din mur.

Er du i tvivl om der allerede er isolering i din hulmur og om det kan betale sig at få det efterisoleret, så kontakt Calidi for et gratis og ganske uforpligtende isoleringstjek af en energivejleder.

Vejlederen vil gå din hulmur efter og undersøge om det kan betale sig for dig at få efterisoleret netop din hulmur. Hvis det kan svare sig at få efterisoleret hulmuren, vil energivejlederen lave en opmåling af dine vægge og der vil blive tilsendt et tilbud på hulmursisolering.

Hvad skal jeg isolere min hulmur med?

Når det kommer til isoleringsmaterialer, er det fælles for dem alle, at de består af et meget let materiale. Det er den stillestående luft i hulrummet, der giver isoleringen, og derfor er isoleringsmaterialer lette, leder dårligt varme og er spundet sammen på en måde, der sikrer den bedste isoleringsevne.

Der findes mange isoleringsprodukter på det danske marked. Her er de mest kendte:

  • Superglass, Isover og Knauf- også kaldet glasuld.
  • Papiruld/Papirisolering – også kaldet cellulose baseret isolering.
  • Rockwool og Paroc – også kaldet stenuld.
  • EPS kugler – også kaldet polystyren kugler.

Glasuld

Vi anbefaler næsten altid glasuld, da det har klare fordele, der gør det til det bedste produkt på markedet. Glasuld har en imponerende isoleringsevne med en lambda-værdi på 34, og jo lavere tallet er, desto bedre er isoleringen. Der er ingen andre granulatprodukter, som kan matche denne isoleringsevne, hverken papiruld eller stenuld. Desuden er glasuld imprægneret mod fugt, hvilket yderligere beskytter muren.

Papiruld

Papiruld/Papirisolering er populært, men ulempen er, at den har en dårligere isoleringsevneda lambda-værdien er 0,037-38, hvor Isover Insulsafe er på 0,034 (jo lavere lambda-værdi, desto bedre isolerer materialet).

Papiruld/Papirisolering suger fugt men kommer også af med fugten igen. Isoleringen kan dog falde sammen efter den har afgivet fugten og danner derfor kuldebroer i væggen. BygErfa som er erfaringsblade lavet af Danmarks førende fugt ingeniører, fraråder også papirisolering i hulmure som kan blive udsat for slagregn.

Rockwool

Ulempen ved Rockwool er at den har en dårligere isoleringsevne da lambda-værdien er 0,037, hvor Isover Insulsafe er på 0,034 (jo lavere lambda-værdi, desto bedre isolerer materialet). Man er også nødsaget til at tage hele sten ud for at indblæse det, hvilket gør indgrebet voldsommere.

EPS

Ulempen ved EPS kugler er at disse vil falde ud igen, hvis man bryder gennem muren eller skifter døre og vinduer. EPS kugler kan heller ikke bruges til efterisolering af hulmure, men kan kun bruges til tomme hulmure, da EPS kuglerne stopper ligeså snart de møder et andet isoleringsmateriale i væggen.

Få en fast pris Hulmursisolering – Gratis tilbud.

Når det kommer til hulmursisolering, er det vigtigt at få en nøjagtig vurdering af dit hjem for at kunne fastsætte en korrekt pris. Hos Calidi.dk tilbyder vi en gratis inspektion, da mange faktorer kan påvirke prisen på hulmursisolering. Denne inspektion tager typisk mellem 10 og 20 minutter, hvor vores eksperter vurderer hulmurens tilstand og husets konstruktion.

Vigtige Faktorer i Hulmursisolering

  1. Byggeår og eksisterende isolering:
    For huse bygget fra 1968 og frem er der ofte allerede mineraluld i væggene, såsom glasuld eller stenuld. Vi kan efterisolere ved at bore små huller og indblæse ekstra glasuld, hvilket forbedrer komforten og reducerer træk. Dog er det vigtigt at vurdere, om hulmuren kan isoleres, da nogle huse har ventilerede hulrum, der ikke kan fyldes.
  1. Huse fra 1920 til 1968:
    Mange af disse boliger kan have helt tomme hulmure. Vi støder stadig på sådanne huse uden nogen form for isolering. Vi undersøger også, om der tidligere er blevet isoleret med materialer som mineraluld, skum, leca nødder, vermiculite/mica, papiruld eller flamingo/EPS. Hvis det er tilfældet, kan vi i mange tilfælde fjerne det eksisterende materiale og erstatte det med noget mere effektivt, såsom Super Glass, hvilket kan forbedre isoleringen betydeligt.
  1. Huse fra før 1920:
    Ældre boliger fra før 1920 kan være konstrueret med det, der kaldes faste bindere. Dette betyder, at der ikke er metalbindere, der holder for- og bagmuren sammen. I stedet er bindematerialet mursten, der forbinder murens ydre og indre lag. Hvis du følger en linje i dit murværk, vil du nogle gange se to vandrette sten ved siden af hinanden, efterfulgt af en halv sten (en kop), og derefter igen to vandrette sten.Den halve sten er faktisk en hel sten, der er muret på tværs for at binde for- og bagmuren sammen.Dette skaber lodrette hulrum i stedet for én stor flade, hvilket kan gøre hulrummet betydeligt større end i huse fra 1960’erne eller 1970’erne. Det er vigtigt at være opmærksom på denne konstruktion, da det kræver en særlig tilgang for at sikre, at hulrummet fyldes korrekt med ny isolering.
  1. Tilstand af murværk:
    Vi kontrollerer også murværkets tilstand for eventuelle fugtproblemer eller beskadigede fuger. Dette er en vigtig del af vores inspektion, da det kan påvirke isoleringsprocessen og resultatet.
  1. Målbare fordele:
    Vores mål er at sikre, at din investering i hulmursisolering resulterer i mærkbare forbedringer i dit hjems indeklima og energiforbrug. En effektiv isolering kan betyde store besparelser på dine varmeudgifter og en mere komfortabel bolig.

Hvorfor Vælge Calidi til Hulmursisolering?

Vi er specialister i hulmursisolering og bruger kun de bedste materialer og teknikker for at sikre et holdbart og effektivt resultat. Kontakt os i dag for en gratis og uforpligtende inspektion, og lad os hjælpe dig med at optimere dit hjems energiforbrug og komfort.

Resultaterne taler for sig selv

Det er altid sund fornuft at få isoleret eller efterisoleret sin bolig. Din varmeregning bliver væsentligt lavere, indeklimaet bliver markant bedre, det er mere miljøvenligt og huset føles større, når det ikke trækker fra loft og ydervægge.

Før- og efterbillede af loftisolering

Træk pilen til venste eller højre

Før Loftisolering
Efter Loftisolering

Efterisolering af loft med Isover Insulsafe

Vi samarbejder med

Vi har gennemgået Energivejleder uddannelsen på Teknologisk Institut.