En luft-til-luft varmepumper er en rigtig god løsning til dig, der har et sommerhus eller anden fritidsbolig, som du gerne vil have varmet op på en nem og hurtig måde, hvor du også kan holde udgifterne nede.

Du kan også godt bruge en luft-til-luft varmepumpe i dit rigtige hjem, men for mange boligejere vil der være nogle bedre løsninger for at varme boligen op. I sommerhusområder er der ofte lagt an til centralvarme, og en luft-til-luft varmepumpe er mere stabil og billigere end at bruge en brændeovn.

Kunne du godt tænke dig at vide, om en luft-til-luft varmepumpe er den rette løsning til din fritidsbolig, kan du bestille et gratis og uforpligtende isoleringstjek med en af vores mange energivejledere her hos Calidi, der kører til hele landet.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Hos Calidi oplever vi stor interesse for varmepumper – og det forstår vi godt. For en ny varmepumpe er en god, klimavenlig og billig løsning – der både luner om vinteren og køler om sommeren.

Er du i tvivl om hvilken varmepumpe som passer din bolig, tilbyder vi en gratis gennemgang, så vi sammen kan finde ud af hvilken varmepumpe som passer bedst til dit behov. Der er alt for mange, som vælger en model som er alt for stor, eller alt for lille, og så risikere man at varmepumpen bliver en dyre varmekilde, hvis den ikke er passer til boligens behov.

Skal jeg have en luft-til-luft eller luft-til-vand varmepumpe?

En luft til luft, består af en ude del og indedel, som sidder på væggen indefor og blæser varm eller kold luft ind i boligen. Luft til vand består også af en ude del, men her er erstatter indedelen dit olie- eller gasfyr, og laver varmt vand til køkken, radiatorer, gulvvarme, m.m.

Uanset om det drejer sig om en luft-til-luft varmepumpe eller en luft-til-vand varmepumpe til bolig eller sommerhus – så kan Calidi hjælpe dig.

Hvordan virker en luft-til-luft varmepumpe

En luft-til-luft varmepumpe ligner og fungerer på mange måder ligesom et aircondition-anlæg, som du muligvis kender det fra film eller fra ferier sydpå.

Luft-til-luft varmepumpen trækker luften ind udefra gennem den ydre del af varmepumpen, og bruger den varme, der suger igennem, til at opvarme rummet indenfor ved at blæse luft ind.

Denne meget simple mekanisme er noget af det, der gør denne type varmepumpe særligt populær, da det har skåret en god del af prisen af på den, og den er mere effektiv end andre normale former for opvarmning til fritidshuse.

Hvilke fordele er der ved en luft-til-luft varmepumpe?

Der er naturligvis nogle klare fordele ved at vælge en luft-til-luft varmepumpe. Det er en klar fordel, at den er billig at installere, ligesom den også giver dig billigere varme end hvis du eksempelvis har brugt el-varme før.

Luften i dit sommerhus vil blive cirkuleret rundt ved hjælpe af varmepumpen, hvilket giver et mere behageligt indeklima. Samtidig er den hurtig at installere, og du slipper for at skulle få installeret en radiator.

Du kan også få nogle luft-til-luft varmepumper, der også har mulighed for at sende kold luft ud i rummet, når det er rigtig varmt udenfor. Kontakt os her i Calidi for at høre mere om de forskellige typer af luft-til-luft varmepumper, og hvilke muligheder du har gennem os.

Der er samtidig mulighed for at få tilskud, ved at få sat en luft-til-luft varmepumpe op, det kan du se meget mere om på Energistyrelsens hjemmeside her.

Sådan vælger du en luft-til-luft varmepumpe

Når du skal til at vælge en luft-til-luft varmepumpe, er det en god idé at have flere ting for øje: blandt andet støjen af inderdelen af varmepumpen. Ved nogle modeller kan det høres tydeligt.

Derudover er det en god idé at kigge nærmere på, hvordan den klarer sig ved lavere temperaturer, da det ikke altid er et sted, der er styr på.

Men hvis du kontakter os her i Calidi og får en af vores dygtige energivejledere på besøg, vil de kunne rådgive dig til den helt rette model og type varmepumpe til dit sommerhus, samt forklare fordele og ulemper til din specifikke situation.