Isolering af loft

Isolering af loft – loftisolering på en dag!

Komplet efterisolering af loft, med ny gangbro, montering af vindplader
kant om loftlem og ny lofttrappe - alt sammen på én dag.

Isolering af loft på Sjælland og Lolland-Falster

Calidi tilbyder isolering af lofter på hele Sjælland og Lolland-Falster. Med over 23 års erfaring i indblæsning af isolering, har vi arbejdet med stort set alle materialer på markedet. Som et autoriseret isoleringsfirma og uddannet energivejleder, er vi godt rustet til at rådgive dig og give dig et uforpligtende tilbud på loftisolering. Vi tilbyder isolering af lofter til både private, erhverv og nybyg.

Tilbud på efterisolering af loft

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på isolering af dit loft, uanset om det er i forbindelse med renovering eller nybyggeri. Vi tilbyder gratis at efterse dit loft for at vurdere, hvad der kan gøres, og om efterisolering er nødvendig. Vi efterser loftet for korrekt ventilation, vurderer hvor meget isolering du har i forvejen, og rådgiver om den nødvendige mængde.

Vi måler også op til en ny gangbro og taler om dine behov for ekstra opbevaring i loftrummet, for eksempel ved at montere hylder til ting som julepynt. Vi vurderer desuden, om den eksisterende isolering kan bibeholdes, eller om den skal fjernes før efterisolering. Du får altså en komplet gennemgang af loftet og et tilbud fra os.

Er du ved at bygge nyt, kan du sende tegningerne på huset til os, så vi kan give et tilbud ud fra det. Vi har stor erfaring i isolering af nye huse og tilbyder konkurrencedygtige priser.

Isolering af loft: Hvorfor er det en god idé?

Generelt er det altid en god idé at efterisolere sin bolig på en effektiv måde. Det forbedrer komforten i hjemmet og kan i mange tilfælde også øge boligens værdi. Samtidig sparer man penge på varmeregningen. Hvis du har et etplans parcelhus, er der mange fordele ved efterisolering. Loftarealet er som regel samme størrelse som boligens grundplan, hvilket giver mange kvadratmeter at efterisolere.

Med en god efterisolering kan du mærke forskellen inden for 24 timer. Hvis du for eksempel kun har 100 eller 200 mm isolering på dit loft, er det en rigtig god idé at efterisolere.

Vi anbefaler altid at opgradere til minimum 400 mm isolering i alt på loftet. Dette har også den fordel, at det hjælper med at holde din bolig kølig om sommeren, da isolering virker begge veje.

Hvad Koster Loftisolering?

Hos os har vi ikke en fast kvadratmeterpris, da prisen vurderes fra opgave til opgave. Flere faktorer påvirker prisen, såsom:

  1. Beliggenhed: Kan vi parkere lige foran huset, eller skal vi holde 50 meter væk og transportere materialer frem og tilbage?
  2. Placering: Hvis lofttrappen sidder i gavlen af huset, er det nemmere for os at få adgang. Sidder den derimod i en stue eller et soveværelse, kan det tage længere tid.
  3. Loftkonstruktion: Har du allerede en gangbro på loftet, er det nemmere for os at arbejde. Hvis ikke, kan det kræve ekstra tid og ressourcer at installere en.
  4. Kørsel: Vi tager ikke ekstra for kørsel, så uanset om du bor i Gilleleje eller Nakskov, vil prisen være den samme, hvis husene er ens.
  5. Selvom der er mange faktorer, der spiller ind, giver vi dig altid en fast pris, når du får et tilbud fra os. På den måde ved du præcis, hvad det vil koste. Vi er blandt de absolut billigste på markedet.

Pris Eksempel:

For eksempel kan vi efterisolere et loft på 140 m² med 200 mm isolering, opsætte vindplader, montere en ny 10 meter gangbro og lave en kant omkring lofttrappen for 19.830 kr. inklusiv moms.

Før og efter billede af loftisolering
Før og efter billede af loftisolering

hvordan vi isolerer loft

Når vi står for hele loftisoleringen, er du i trygge hænder. Vi ved, hvad vi laver, og vi har gjort det i over 23 år. Vi starter med afdækning af området omkring lofttrappen for at beskytte din bolig. Herefter monterer vi den nye gangbro, kant om lofttrappen og eventuelt ventilation af undertaget.

Dernæst monterer vi vindplader ved tagfoden for at bibeholde ventilationen, og til sidst sprøjtes isoleringsgranulat ind i den aftalte tykkelse.

Vi foretrækker at bruge papiruld eller glasuld til loftisolering. Begge er fremragende materialer med hver deres fordele og ulemper. Papiruld har den bedste isoleringsevne, mens glasuld er mere brandsikker. Når du vælger isoleringsmateriale, er det vigtigt at overveje flere faktorer. Vi hjælper dig med at vælge det bedste isoleringsmateriale, så du får den optimale løsning til dit loft.

Vi isolerer kun lofter ved indblæsning af isolering og tilbyder alle typer granulat, herunder papiruld, Glasuld, Rockwool og træfiber. Med over 23 års erfaring ved vi, hvad der vil være bedst for din bolig.

Montering af ny gangbro og kant om lofttrappe

Når vi isolerer lofter, starter vi med at montere en ny gangbro. Denne gangbro bliver installeret oven på den eksisterende gangbro, hvis der er en. Det er vigtigt, at den gamle gangbro ikke fjernes, da den kan være en stabiliserende del af konstruktionen.

Den nye gangbro er 60 cm bred og strækker sig fra den ene ende af huset til den anden. Det giver dig mulighed for at bevæge dig rundt og inspicere dit loft og tag. Gangbroen er hævet, så den passer til den nye mængde isolering, vi installerer.Vi hæver også kanten rundt om lofttrappe, så den passer til den nye isolering. Dette sikrer, at du kan gå fra lofttrappen over på din nye gangbro uden at træde på den nye isolering.

Vi anvender enten 18 mm krydsfiner eller høvlet brædder til gangbroen, alt efter hvad der er mest hensigtsmæssigt for dit lofts specifikationer. Denne metode sikrer, at du får en sikker og effektiv adgang til dit loft, samtidig med at vi forbedrer isoleringen.

Montering af ny gangbro
Montering af ny gangbro

Montering af vindpladerh

Vi monterer altid vindplader fra JUAL eller Nviro. Disse er diffusionåbne plader fremstillet af plast, hvilket sikrer, at de bevarer deres form.

Det er desværre ofte her, det går galt for mange. Når vindplader monteres, er det afgørende at sikre, at der opretholdes tilstrækkelig luftcirkulation mod taget. Vindpladens højde skal være mindst 15 cm højere end den nye isolering. Dette betyder, at der skal være 15 cm fra toppen af vindpladen til loftisoleringen.

En korrekt montering af vindpladerne sikrer, at isoleringen ikke bliver påvirket af vinden. Hvis der er meget luft fra udhænget, kan det blæse meget op på loftet. I sådanne tilfælde skal afstanden fra vindpladen til loftisoleringen være mere end 15 cm for at forhindre, at isoleringen blæser væk.

Vi ser desværre også, at nogle vælger at bruge papplader som vindplader. Dette fraråder vi kraftigt, da disse plader ofte falder sammen og absorberer fugt.

Dette område bliver ofte overset, da det kan være udfordrende at montere vindplader indefra. Det kræver både teknik og smidighed at arbejde i disse områder, men det er essentielt for at bevare en effektiv ventilation af luftrummet.

Kant om loftlem
Kant om loftlem
Isolering af loft med Indblæsning af Isover InsulSafe
Isolering af loft med Indblæsning af Isover InsulSafe

Ventilering af Undertag

Hvis der er et undertag uden monteret udluftning, er det vigtigt at få dette installeret. Vi foretrækker at arbejde med Icopal IcoAir ventilationsstuds, da de tilbyder en nem og effektiv måde at sikre øget ventilation af luftrummet på.
Det er altid en god idé at installere et par ekstra udluftninger for at sikre korrekt ventilation af loftet.

Montering af Ny Lofttrappe

Har du en gammel lofttrappe, eller som nogle kalder det, en loftlem, der er dårligt isoleret eller utæt? Vi kan hjælpe med at udskifte den til en ny lofttrappe med god isolering og en robust trappe, så du nemmere kan få adgang til loftet.
Vi tilbyder altid en fast pris på udskiftning af en lofttrappe, så du ved præcis, hvad det vil koste.

Vidste du, at hvis du bor i et parcelhus fra 1970’erne med ca. 150 kvm. Uudnyttet loftsrum, kan spare ca 5000 kr. om året på varmeregningen? Dvs. at du sparer 25.000 kr på 5 år

Ofte Stillede Spørgsmål om Loftisolering

    1. Skal der være en dampspærre?
      Det afhænger af husets specifikationer. Hvis du har et gipsloft, der er spartlet og malet, kan det ofte fungere som en dampbremse, især hvis loftsrummet er godt ventileret. I sådanne tilfælde kan der isoleres uden en dampspærre. Har du derimod et profilbrædder loft med dårlig isolering, er det vigtigt at sikre en dampspærre for at undgå fugtproblemer.
      Se video fra Statens Byggeforskningsinstitut:

    2. Hvad med gangbroen, skal den hæves?
      Nej, den eksisterende gangbro skal ikke hæves. Den kan fungere som en stabiliserende del af konstruktionen. Derfor lægger vi altid en ny gangbro oven på den gamle.
    3. Skal jeg være hjemme?
      Det er ikke nødvendigt at være hjemme, når vi efterisolerer dit loft. Vi skal blot have adgang til loftet. Hvis din lofttrappe er indendørs, kan vi arrangere nøgleaflevering. Det er dog mest praktisk for begge parter, hvis du kan være til stede.
    4. Jeg har skimmelsvamp på mit loft, hvad gør jeg?
      Skimmelsvamp kan skyldes dårlig isolering og utilstrækkelig ventilation. Når vi efterisolerer loftet, bliver disse problemer ofte løst. Vi tilbyder en grundig undersøgelse for at finde den præcise årsag og løsning.
    5. Hvad isolerer I med?
      Calidi anvender Glasuld, Stenuld og Papiruld. Vi anbefaler papiruld eller glasuld til loftisolering.
    6. Hvor meget isolering skal jeg have på loftet?
      Vi anbefaler omkring 400 mm isolering, hvis der er plads. Bygningsreglementet kræver 340-360 mm for nye tilbygninger eller tagrenoveringer. Calidi kan hjælpe med at bestemme den optimale tykkelse for din bolig.
    7. Hvad gør I med den eksisterende isolering?
      I mange tilfælde kan den eksisterende isolering blive liggende, og vi kan blæse ny isolering ovenpå for at opnå de nødvendige 400 mm. Hvis den gamle isolering er beskadiget, for eksempel på grund af skadedyrsangreb, kan vi fjerne den hurtigt og effektivt.

    Fejl og Mangler, der Ofte Ses i Loftrum

    Når vi udfører loftisolering, støder vi desværre ofte på fejl i ventilationssystemer og elkabler, som kan føre til alvorlige problemer som skimmelsvamp eller brandfare. Det er vigtigt at være opmærksom på disse fejl, uanset om dit hus er nyt eller gammelt.

    Kondens og Vand i Ventilationsrør

    En af de mest almindelige fejl, vi ser, er uisolerede ventilationsrør, der fører til kondensdannelse. Når varm damp passerer igennem rørene, især på kolde dage, dannes der kondens, hvilket resulterer i vandansamlinger inde i rørene. Dette kan hurtigt føre til skader på loftkonstruktionen og skimmelsvamp.

    For langt ventilationsrør og mangelfuld isolering.
    For langt ventilationsrør og mangelfuld loftisolering.
    Her ses tydeligt vand i ventilationsrør
    Her ses tydeligt vand i ventilationsrør

    Loftrum og Utætte Rør

    Vi oplever ofte utætte ventilationsrør, hvor varm damp fra køkkenet slipper ud i loftsrummet, hvilket kan medføre skimmelvækst. Dette ses både i ældre og nyere boliger. Særligt i nybyggeri finder vi ofte fejl, såsom manglende tilslutning af emhætten til motordelen, hvilket resulterer i, at dampen blæses direkte ud på loftet.

    Utæt rør fra emhætterør, som vi opdagede i forbindelse med efterisolering af loftet
    Utæt rør fra emhætterør, som vi opdagede i forbindelse med efterisolering af loftet
    Emhætterør er ikke monteret på motordelen, så alt kondensen bliver blæst ud på loftet
    Emhætterør er ikke monteret på motordelen, så alt kondensen bliver blæst ud på loftet

    Fejl i Emhætten i Nybyggeri

    Et andet eksempel, som heller ikke er unormalt, er i et nybygget hus, hvor vi opdagede, at emhætten aldrig var blevet monteret på motordelen, så al maddamp kom direkte op på loftet

    Tjek dine Ventilationsrør

    For at undgå disse problemer anbefaler vi, at du regelmæssigt inspicerer dit loftsrum, gerne et par gange om året:

    • Er rørene korrekt isolerede?
    • Er ventilationsrørene på loftet tætte?
    • Har ventilationsrørene den rigtige længde? De bør være så korte som muligt.
    • Hold øje med tagkonstruktionen; se efter sorte mærker, der kan indikere skimmelsvamp.

    Ulovlige Elinstallationer på Loftet

    En almindelig udfordring ved loftisolering er forekomsten af ulovlige elinstallationer. Det vurderes, at hvert femte loft har installationer, der kan være meget farlige. For eksempel kan kabler blive bidt igennem af rotter. En rotte forsøgte at komme fra det ene loftrum til det andet i et par rækkehuse, hvilket resulterede i beskadigede kabler, herunder hovedkablet ind til eltavlen.

    hovedkablet på loftet var blevet gnavet igennem på loft
    Hovedkablet på loftet var blevet gnavet igennem
    forkert monteret ledninger på loft
    Forkert monteret ledninger på loft

     

Vi samarbejder med

Vi har gennemgået Energivejleder uddannelsen på Teknologisk Institut.  

Resultaterne taler for sig selv

Det er altid sund fornuft at få isoleret eller efterisoleret sin bolig. Din varmeregning bliver væsentligt lavere, indeklimaet bliver markant bedre, det er mere miljøvenligt og huset føles større, når det ikke trækker fra loft og ydervægge.

Før- og efterbillede af loftisolering

Træk pilen til venste eller højre

Før Loftisolering
Efter Loftisolering

Efterisolering af loft med Isover Insulsafe