Dårligt isoleret vandrør på lofter

Isolering af rør

Oplever du ofte, at du står og venter og venter, før vandet i din vandhane og i bruseren bliver varmt? Det kan være enormt frustrerende. Ofte er det ikke kun et dagligt irritationsmoment for dig, for noget kunne godt tyde på, at du bør få isoleret dine vandrør – og du kan spare mange penge ved at gøre det.

I mange danske hjem er vandrørene placeret på loftet, og her er de sjældent særlig godt isoleret. Så undrer du dig over, at dit vand i badet er lang tid om at blive varmt

Har du vandrør på loftet? Oplever du at dit vand er lang tid om at blive varmt, eller koldt? I så fald, kan de to ting sagtens hænge sammen, og her kan løsningen være at isolere sit loft

Hvorfor er det vigtigt at isolere dine vandrør?

Det kan måske virke underligt, hvorfor du skal isolere dine vandrør. I virkeligheden skal det varme vand blot ledes fra den ene del af huset til den anden, så hvorfor al besværet?

Når du er ved at energisikre din bolig, vil du opleve, at en vigtig del af det er at få isoleret dine vandrør også. Energisikringen af din bolig vil være med til at spare dig for rigtig mange penge på varmeregningen, ligesom du virkelig hjælper miljøet ved at skære ned for dit behov for varme.

Hvis dit fyr, der står for at opvarme dit brugsvand i boligen, står i et afkølet rum, kan det også være et af problemerne. Her er det vigtigt både at få isoleret fyret samt dine vandrør, så du oplever det bedste resultat.

Når du ikke har isoleret dit varmeanlæg og dine vandrør, vil der ske en hel masse varmetab konstant. Det er altså energi, der forlader rørene og varmeanlægget, og slipper ud i det afkølede rum, det står i. Det er rigtig meget energi, du kommer til at tabe her.

Det kan være en stor mundfuld at skulle isolere sine rør, og derfor har vi her hos Calidi masser af erfaring med at isolere både varmeanlæg og vandrør, så du roligt kan tiltro os opgaven, som vi kan klare hurtigt og effektivt.

Tag fat i os til en uforpligtende snak om dine vandrør og din øvrige isolering, så vi kan finde den bedste løsning for dig. Vi servicerer alle kanter af Danmark.

Nye vandrør på loftet

Vi ser ofte, vandrør på loftet, som er helt eller delvist blottet for isolering, når vi kommer ud for at efterisolere lofter rundt om i Danmark. Det er ikke unormalt, at det er der folk har valgt at spare penge, når de har fået lagt nye vandrør, vælger de selv at montere nye rørskåle rundt om de nye vandrør, i stedet for at lade en VVS’er eller isolatør om arbejdet. På billedet nedenfor/ovenfor ses et klassisk eksempel på dårligt isolerede vandrør, som vi ofte ser når vi er ude. Det er en kunde vi har haft, som har fået lagt nye vandrør på loftet, og så har de selv valgt at isolere rundt om alle rørene da det var en langt billigere løsning, end at få en VVS’er eller et isoleringsfirma til at gøre det. 

Dårligt isoleret rør på lofter
Her ses forkert monterede rørskåle, forkert demission, forkert brug af tape i samlingerne og blottede vandrør.

Det var slet ikke nødvendigt

I tilfældet på billedet havde det slet ikke været nødvendigt for kunden at montere rørskålene om vandrørene, det var faktisk for at sige det lige ud, spild af penge og arbejde. Vi kom ganske få dage efter VVS’eren var færdig med de nye vandrør, og isolerede hele loftet med Isover Insulsafe, som blev blæst ud over hele loftet, og isoleringen lagde sig som en tæt dyne rundt om alle rørene og sikrede den helt nøjagtige isolering.

Ved at isolere vandrørene i din bolig korrekt, øger du komforten i dit hus på flere punkter, det gør bl.a., så du ikke skal stå i badet og vente på det varme vand, fordelene er mange ved isolerede vandrør:

I denne situation var isolering af vandrørene altså overflødig, men det er langt fra alle vandrør, der løber på loftet, hvor de kan dækkes med almindelig loftsisolering. Så hvis dine vandrør er placeret et andet sted, kan vi også hjælpe dig med at få disse isoleret uden problemer.

Fordele ved isolerede vandrør

  • Hurtigere koldt/varmt vand
  • Ingen frostspringninger
  • Sparer på varmeregning
  • Godt for miljøet

Når du isolerer dine rør sikrer du dig også, at energien i din bolig bliver anvendt langt mere effektivt og ikke spildes på at sive ud i rummet, hvor der slet ikke er brug for den. Det er vigtigt, at du opnår en ensartet og behagelig temperatur i hjemmet, og det gør du blandt andet ved at isolere dine rør.

Skal du have montereret nye vandrør på dit loft eller er dine vandrør dårligt isoleret? Så vil vi anbefale, at du slår to fluer med et smæk og får isoleret hele dit loft i en og samme omgang. Ved at få efterisoleret dit loft, får du på flere måder forbedret din bolig. Det er en meget simpel arbejdsopgave, som i de fleste tilfælde kan udføres på blot én arbejdsdag – og endnu mere fordelagtigt, kan vi tilbyde dig at betale rente og gebyrfrit igennem din elregning, så udfyld kontaktformularen eller giv os et kald, vi sidder klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål om isolering af rør, og hvad den bedste løsning er i lige netop din situation.